Tentakel prothese

Standaard

Prosthetic-arm1Prosthetic-arm5 Prosthetic-arm2 Prosthetic-arm4 Prosthetic-arm3

Kaylene Kau, is met dit ontwerp afgestudeerd aan de Universiteit van Washington voor Industrial Design. In tegenstelling tot conventionele prothese concepten, is dit in wezen een tentakel-achtige arm die zorgt voor behendigheid en grip.

Door het ontwerp word het mogelijk gemaakt om met behulp van minder technische onderdelen, apparatuur en simpele techniek, een goedkopere interactieve prothese te ontwikkelen die makkelijk te onderhouden is. Met de tentakel arm heb je meer grip op verschillende objecten. Alleen bij het gebruik van kleine objecten zoals potloden etc. zal het gebruik van deze prothese minder bevordelijk kunnen zijn.

Ik vind dat het in de maatschappij moet draaien om het accepteren van onze verschillen en ons als individu te onderscheiden. Daarom vind ik niet dat we imperfectie moeten verstoppen. Maar ik vind ook dat wanneer je uit praktische overwegingen een functionele prothese nodig hebt om een lichaamsdeel te vervangen, je niet moet kijken hoe je de oorspronkelijke vorm kunt na bootsen, maar moet kijken naar hoe je dezelfde ‘ruimte’ op een andere manier kunt invullen. Bijvoorbeeld dus met een tentakel of een spike. Op deze manier word de prothese (de imperfectie van de handicap) een middel dat pas echt een rol kan spelen in het onderscheiden van een individu.

Viktoria-Modesta-010

 

Bron: http://www.core77.com/posts/23868/Wrap-Your-Head-Around-Kaylene-Kaus-Take-On-a-Prosthetic-Limb

Advertenties