Collega’s met karakter

Standaard

Collega’s met karakter is een initatief van Instituut Gak. Instituut Gak is een vermogensfonds dat subsidie verstrekt aan projecten op het terrein van sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid in Nederland.
Instituut Gak heeft een campagne opgezet om meer aandacht te krijgen boor de benarde positie van werkzoekenden met een psychische stoornis. Een grote groep Nederlanders heeft namelijk zeel veel moeite om een baan te vinden. Die groep wordt enkel groter en groter, terwijl ze eigenlijk hard nodig zijn op de werkvloer.

In de commercial zie je hoe Bart samen met zijn dwangstoornis een week gaat werken in een bakkerij. Zijn dwang houd in dat hij zich wil verbeteren en elke keer iets wil recht leggen. Een collega van Bart reageert positief en zegt in het filmpje: “Hij is erg secuur, en daar houden we van.”
Ook is er een filmpje gemaakt waarin wordt laten zien hoe deze commercial tot stand is gekomen. In dit filmpje blijkt dat Bart een acteur is en in de huid gekropen is van Frits. In het filmpje zie je hoe Frits zijn verhaal verteld en hoe Bart de rol van Frist overneemt. Aan het eind van de werkweek vertellen Bart en Frits aan de bakkerij hoe het echt zit. Met als doel het taboe dat hangt boven het hebben van een psychische aandoening onder de aandacht te brengen.

Zie hier de ontknoping van Bart en Frits, en Sophia en Justine:

Zie hier de volledige commercial waarin Bart in de huid van Frits kruipt:

 

Advertenties