Reverse Engineering

Afbeelding

Foto 11-09-14 11 27 02 AM

Mijn groepje Freek, Sjoerd, Steffani en ik, gingen aan de slag met ons onderzoek naar de Hacking strategie Reverse Engineering. We begonnen onze zoektocht met het verzamelen van verschillende elektronische objecten en losse voorwerpen. Zo analyseerde we verschillende objecten van o.a. een fiets, een ventilator en een krultang. De volgende stap hiervan was het ontleden van deze voorwerpen. Lekker slopen dus. Dit was leuk, tot aan kortsluiting toe, maar leidde tot niks.

Foto 11-09-14 11 26 11 AM (1)

3

5

photo 4

Foto 14-09-14 05 24 31 PM

 

Na een tijdje te hebben gefilosofeerd over wat we in ons dagelijks leven zouden willen aanpassen, kwamen we al snel op een aantal nieuwe inzichten. Zo kwam Sjoerd al snel met zijn dagelijkse ergernis die hij ervaart in zijn keuken. Natte sokken, ook één van mijn grootste ergernissen, die worden veroorzaakt door zijn afdrukrek op zijn schuin aflopende keukenaanrecht. Hierop bedachten we de afdruiprek-hack waarin er een stuk plastic onderlangs het afdruiprek word geplaatst. Zo word het water geleidelijk de gootsteen in gedeponeerd, waardoor de keukenvloer ten alle tijden droog blijft.

IMG_9071

Een andere hack die we bedacht hebben was de portable-oprol-zebrapad. Helaas kwamen we er op het punt dat we deze uitvinding wilde maken, er achter dat deze al bestond. Jammer.
Maar niet getreurd. Gelukkig hadden we nog een ander idee. Iets minder uitvoerbaar voor ons, maar wel een stukje interessanter.

cropped-UVB-therapie-vitamine-D-4-1938-UK-

Na wat onderzoek kwamen we er achter dat mensen in Rusland en andere landen die noordelijk op onze aardbol gevestigd zijn, veelal last hebben van licht te kort. De verschijnselen hier van zijn onder andere vermoeidheid, ziekte, depressiviteit en zelfs zelfmoord door het tekort aan vitamine D. Hiervoor zijn er speciale lampen ontwikkeld, die met een bepaalde lichtfrequentie er voor kunnen zorgen dat de huid alsnog deze vitamines aan kan maken, maar hier geen ‘echt’ zonlicht voor nodig heeft. Raar maar waar, kinderen worden dan ook een paar minuten per dag in hun ondergoed voor deze lamp geplaatst, zodat zij zich kunnen opladen voor de rest van de dag. Ook op kantoren worden deze externe lampen veel al geplaatst op bureaus, wat minder ziekte verzuim onder de werknemers oplevert.
Ons idee: de led-verlichting die nodig is om deze lichtfrequentie te activeren, plaatsen in alle Apple computers. Hiermee zal de hele achter computer werkende industrie, kunnen profiteren van het zitten achter hun eigen computer, doordat zij energie en vitamine D op doen tijdens het beoefenen van hun werk. Met deze innovatie lossen we niet alleen het probleem in het noordelijk deel van onze aarde op, maar zelfs dat van de rest van de wereld. Hierdoor worden we allemaal een stukje gezonder en gelukkiger van ons werk.

Advertenties